Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Είστε εδώ

Βαλλίζουμε... στην Ικαρία

Δευτέρα, 15 Ιούλιος 2019 - 11:00am to Παρασκευή, 19 Ιούλιος 2019 - 6:30pm

Βαλλίζουμε...στην Ικαρία

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, διοργανώνεται στα Θέρμα Ικαρίας ένα πενθήμερο πρόγραμμα ευεξίας για όσους θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με ένα πρόγραμμα που δε θα τους δεσμεύσει γεμάτο δημιουργικότητα, φαντασία και ανακάλυψη των παραδόσεων, του ιδιαίτερου χρόνου και του τρόπου του νησιού.

Στα Θέρμα Ικαρίας δημιουργείται μια ομάδα. Άνθρωποι διαφορετικοί, από άλλα μέρη, μοναχικοί, ζευγάρια ή και οικογένειες συναντιούνται για να γνωρίσουν τον τόπο, τον διπλανό άλλο, να χαλαρώσουν ή και να παίξουν. Και κάθε χρόνο η παρέα  μεγαλώνει. Και κάθε χρονιά προκύπτει και εμπλουτίζεται με κάτι καινούριο.

Βαλλίζουμε σημαίνει χορεύουμε…Από αυτό το ρήμα έχουν τη ρίζα τους λέξεις όπως το βαλς, ο μπάλος, το μπαλέτο και η μπάλα. Πώς άραγε εχει καθιερωθεί το βαλς στην καριώτικη παράδοση; Ποια είναι η ιδιαιτερότητα του ικαριώτικου χορού; Με ποιο τρόπο ο χορός ωφελεί την υγεία; Μήπως το μυστικό της μακροζωιας κρύβεται στο χορό ή στο κρασί που το συνοδεύει τα γλέντια και την καθημερινότητα των ικαριωτών; Ο χορός υπήρχε στα αρχαία Ασκληπιεία όπως ήταν τα Παλιά Θέρμα;

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι με άξονα την Ικαρία και επίκεντρο τα Θέρμα, το παραθαλάσσιο χωριό με τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, τα ιαματικά λουτρά και με μια ιδιαίτερη φυσική ομορφιά.

Η ομάδα συναντιέται είτε στην όμορφη παραλία των Θερμών, είτε στο πλατανόδασος ή στο όμορφο θεατράκι στην τοποθεσία ΄΄Αγριόλυκος’’ και φροντίζει για την υγεία μέσα από ήπιες ασκήσεις στη φύση που διευκολύνουν την αναπνοή , τη στάση του σώματος και δρουν ευεγερτικά σε συνδυασμό με τη χρήση ιαματικων λουτρών.

Παράλληλα οργανώνει παιχνίδι στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Αγίου Κηρύκου, κατακτά τη γνώση του πολιτισμού της Ικαρίας διανύοντας το μονοπάτι Θερμα-Νεάλια, Ονειρεύεται στο σπήλαιο του Διόνυσου στη παραλία Ιερό, μαθαίνει την ιστορία του τόπου που φανερώνουν η μουσική και ο χορός του. Και όλα αυτά σε ένα πλαίσιο απλότητας, ποιότητας και καλής παρέας.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα  έχουν τον απαραίτητο ελεύθερο χρόνο μέσα στη μέρα να απολαύσουν την Ικαρία όπως επιθυμούν εκείνοι . Να επισκεφθούν άλλες γνωστές ή άγνωστες παραλίες, να κάνουν το γύρο του νησιού ή μια επίσκεψη στα απέναντι νησιά για τους πιο δραστήριους. Εναλλακτικά,  έχουν τη δυνατότητα απλά να χαλαρώσουν στα ιαματικά λουτρά,  να κολυμπήσουν στη θάλασσα των Θερμών φροντίζοντας λίγο περισσότερο τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Λένε άλλωστε πως οι 8 κανόνες ευεξίας είναι οι θετικές σκέψεις, η αναπνοή, η ενυδάτωση, η σωστή στάση σώματος, η άσκηση (θεραπευτικό περίπατος), η διατροφή, ύπνος και η ξεκούραση. Φαίνεται να είναι το ιδανικό πρόγραμμα στον ιδανικό τόπο. Δε νομίζετε;

Φέτος οι πρώτοι 5 πρώτοι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία μιας ιστιοπλοικής βόλτας σε μια κοντινή ακτή. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρεβρεθούν στο μεγάλο πανηγύρι στον Άγιο Κύρηκο στις 17 Ιουλίου, επετειακή μέρα της απελεύθερωσης του νησιού. Ενώ την τελευταία μέρα το πρόγραμμα θα κλείσει με ένα μικρό πάρτυ στο ΝΑΜΑ ΒΑR στα Θέρμα Ικαρίας.

Το αρχαιοελληνικό ρήμα 'βαλλίζω' σημαίνει χορεύω… Συγγενικές του λέξεις όπως μπαλέτο, μπάλος, βάλς, μπάλα μας εμπνέουν και δημιουργούμε παρέα ένα ευχάριστο πρόγραμμα ΗΠΙΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ συνδυάζοντας άσκηση, χορό, παιχνίδι , έκφραση για τη σωματική και τη πνευματική μας ευεξία. Επωφελούμαστε της ικαριακής φύσης, των ιαματικών πηγών και του τρόπου ζωής των κατοίκων του νησιού. Για όλες τις ηλικίες. Tο προγραμμα διαρκεί 5 ημέρες, και προσαρμόζεται στις ανάγκες της εκάστοτε ομάδας.Τις ομαδες συντονίζει η Καλπάκη Βασιλική, φυσικοθεραπεύτρια.

Αξίζει να ζήσετε αυτή την εμπειρία.

15 Ιουλίου-19 Ιουλιου 2019
Για 5 ημέρες στα Θέρμα Ικαρίας

Παίζουμε, ασκούμαστε, χορεύουμε, επικοινωνούμε και επωφελούμαστε των ιαματικών πηγών της και των ιδιαίτερων συνηθειών του τόπου!
Λουτροθεραπεία, Θαλασσοθεραπεία, Χοροθεραπεία και Οινοθεραπεία.. Μήπως είναι αυτά τα μυστικά της μακροζωίας;

Aναλυτικό πρόγραμμα

Δευτέρα 15/7:  Αμπελοκουτσούρα και... Οινοθεραπεία!

Μέσα από παιχνίδια ερωτήσεων γνωριζόμαστε μεταξύ μας καθώς και με τους μύθους, δοξασίες και παραδόσεις του νησιού… Ψυχαγωγούμαστε, μαθαίνουμε, επικοινωνούμε και νοιώθουμε πάλι παιδιά! Κι ένα σύντομο μάθημα ικαριώτικου καθώς θα το χρειαστούμε το βράδυ!
Το βράδυ….γλέντι μέχρι πρωιας στο πανηγύρι του χωριού, των Αγίων Αναργύρων!!!

Τρίτη 16/7: Δως του πέρα
Χοροί, τραγούδια από την Ικαρία! ¨Αμεσα συνδεδεμένα  με τον τρόπο ζωής των κατοίκων του νησιού. Χορεύουμε και προετοιμαζόμαστε για τα ξακουστά πανηγυρια της Νικαριάς ! Συρτό, καρσιλαμά, χασαποσέρβικο, ταγκό, ικαριώτικο!

Τετάρτη 17/7: Προς το Αθάνατο νερό
Χαλαρώνουμε με αναπνοές και ήπιες ασκήσεις pilates . Μια προετοιμασία για να απολαύσουμε τα οφέλη της ιαματικής πηγής της Λευκάδος και ανακαλύψουμε τις ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία του Αθάνατου νερού.

Πέμπτη 18/7: Πεζοπορία και θάλασσα
Ξεκινάμε τη διαδρομή του νεου μονοπατιού Θέρμα –Νεάλια! Περνάμε πάνω από την αρχαία πόλη των Θερμών φτάνουμε μέχρι την παραλία των Νεαλιών όπου απολαμβάνουμε φυσική μάσκα αργίλου ή συνεχίζουμε μέχρι το εργοστάσιο μπύρας «Ικαριώτισσα».

Παρασκευή 19/7: Ελεύθερη μέρα
Με ελεύθερη επιλογή:
-επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο
-ο γύρος του νησιού με το γραφείο ‘’dolichi tours’’ (#χtra χρέωση)
-βόλτα αναψυχής στους Φούρνους Κορσεών με ιστιοπλοικό (#xtra χρέωση)

Παροχές – Διευκρινίσεις Προγράμματος
• Η συμμετοχή στο πενθήμερο πρόγραμμα είναι στα 100ευρώ χωρίς το ΦΠΑ δε περιλαμβάνονται μεταφορικά και διαμονή
• Άμεση ενημέρωση και πληροφορίες για την διαμονή και τον τρόπο να έρθετε στο νησί.
• Ομαδικές προσφορές για συλλόγους ή οικογένειες.
• Διοργάνωση και εκτέλεση Προγράμματος.
• Εκπτώσεις σε εστιατόρια του χωριού
• Πουλμανάκι από το Plumeria  Apartments, θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του προγράμματος
• Είσοδος στο μουσείο.

Επικοινωνία - Δηλώσεις συμμετοχής :
210-6821755 Κιν: 6909972272 , info@kinitopiisi.com,  Βασιλική Καλπάκη
Γενικά το πρόγραμμα τροποποιείται ανάλογα με τις διαθέσεις μας και τις δυνατότητές της ομάδας που θα δημιουργήσουμε!

Περισσότερες πληροφορίες για το Βαλλίζουμε στην Ικαρία : 

  

 

Λίγα λόγια για τη δημιουργό και συντονίστρια του Προγράμματος:

Η Βασιλική Καλπάκη είναι πτυχιούχος φυσιοθεραπεύτρια από τα ΤΕΙ Αθηνών, με εμπειρία στη Γηριατρική Φυσικοθεραπεία, στην κινησιοθεραπεία, σε χορούς και σε δραστηριότητες που έχουν ως βάση την κίνηση. Είναι δασκάλα χορού και δημιουργός πολλών προγραμμάτων ευεξίας σε Αθήνα και Ικαρία, καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς, για άτομα τρίτης ηλικία, παιδιά, οικογένειες και ΑμεΑ.Ενδεικτικά αναφέρουμε το ΄΄Χορεύοντας με τον Ικαρο΄΄ , ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι για παιδιά, το ΄΄ Μπες στο ρυθμό’’, το πρόγραμμα ΄΄ Ευμελεια’’ για τις ανάγκες της τρίτης ηλικίας , και τη Σωματοψυχαγωγία. 

Τα τελευταία χρόνια διατηρεί στην Αθήνα ένα πρότυπο κέντρο ευεξίας για όλους, ένα σύγχρονο Ασκληπιείο για ειδικές ομάδες, όπου μέσα από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες για όλες τις ηλικίες επιτυγχάνουμε σταδιακά μία καλύτερη ποιότητα ζωής!

Σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο στο Πολύδροσο Αμαρουσίου εδρεύει το κέντρο ‘’Κινητοποίηση στην υγεία’’. Παράλληλα συνεργάζεται με αξιόλογους ιατρούς, θεραπευτές χορευτές, μουσικούς με ποιοτηκές εκδηλώσεις στο χώρο της.

 

See more of Ikaria's
Εκδηλώσεις