Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Είστε εδώ

Προφίλ

Το visitIKARIA.gr είναι ένας διαδικτυακός τουριστικός και επαγγελματικός οδηγός για την Ικαρία. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους τουριστικoύς, περιηγητικούς, ψυχαγωγικούς, ιστορικούς, πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς, ταξιδιωτικούς και επαγγελματικούς άξονες του νησιού.

Το portal visitIKARIA.gr αποτελεί μια πύλη εισόδου στον τουρισμό της Ικαρίας. Εδώ, βρίσκετε συγκεντρωμένες πληροφορίες για το νησί, χωρίς να σπαταλάτε άσκοπα χρόνο, αναζητώντας ανθρώπους ή υπηρεσίες. Ένα χρήσιμο εργαλείο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Δημιουργήθηκε το 2014 από μια ομάδα νέων ανθρώπων που κατάγονται από την Ικαρία και από ανθρώπους που το εκτιμούν πολύ, με σκοπό την προβολή και προώθηση του νησιού σε ένα ευρύ κοινό, εντός και εκτός Ελλάδας. Ξεκίνησε με αφορμή την αγάπη μας προς το νησί μας, σε συνδυασμό με την ανάγκη προώθησης και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος του, μέσα από στοχευμένη διαφήμιση.

Για τη δημιουργία και επιτυχή ολοκλήρωση του visitIKARIA.gr, συνεργάστηκαν με μεγάλη συνέπεια και επαγγελματισμό, τους οποίους και ευχαριστούμε, οι κ.κ.:

Χρυσάνθη Ζούβα, Γεωλόγος, Msc, Co-Founder

Ζαχαρίας Σ. Ζήζης, Πληροφορική, Co-Founder

Αλεξάνδρα Σταμούλου - Foto Ikaros

Γεωργία Τσιμπίδου - Foto dromos

Θερμές ευχαριστίες, επίσης, δίνονται στον κύριο Δημήτρη Γ.Ν. Λεσσέ, για την ευγενική παραχώρηση φωτογραφιών από σπήλαια και διάφορα τοπία από το νησί, που εμφανίζονται μέσα στον οδηγό.

Φωτογραφίες αγοράστηκαν και από τα πρακτορεία: Istock, Shutterstock και Dreamstime

Γιατί ξεχωρίζει το visitIKARIA.gr!

 • Δημιουργήθηκε ο πρώτος διαδραστικός τουριστικός χάρτης της Ικαρίας (Ikaria interactive map) με όλα τα αξιοθέατα του νησιού και τις τουριστικές επιχειρήσεις. Τώρα, μπορείτε εύκολα να βρείτε πού θα μείνετε, τί θα δείτε και τί θα κάνετε στο νησί.
 • Η Βιβλιοθήκη της Ικαρίας, όπου μπορείτε να βρείτε αναλυτικά όλες τις πηγές και τα συγγράμματα που έχουν δημοσιευθεί και χρησιμοποιηθεί στον οδηγό και σχετίζονται με το νησί.
 • Φιλοξενεί ειδικά αφιερώματα σχετικά με τη ζωή, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους, τη φύση της Ικαρίας
 • Παρουσιάζει ένα φωτογραφικό ταξίδι στην Ικαρία, μέσα από φωτογραφίες που ανανεώνονται συνεχώς.
 • Ολόκληρος ο οδηγός ανανεώνεται διαρκώς με Νέα και Εκδηλώσεις που συμβαίνουν σε όλο το νησί.
 • Προβάλλουμε όλες τις Προσφορές διαμονής και διασκέδασης στο νησί, για να δημιουργήσουμε ελκυστικά πακέτα προσέλκυσης επισκεπτών.

Αναδεικνύουμε την Ικαριακή αγορά!

 • Δημιουργήθηκε ο Χρυσός Οδηγός της Ικαρίας! Προβάλλεται σε πολλές γλώσσες, ένας κατάλογος με όλους τους επαγγελματίες του νησιού και τις υπηρεσίες τους, για να γίνουν γνωστές οι δραστηριότητες του
 • Ιδιώτες και επαγγελματίες, τώρα μπορείτε να προσθέσετε τις αγγελίες που σας ενδιαφέρουν, στις μικρές αγγελίες του visitIKARIA.gr
 • Το visitIKARIA.gr συμβάλλει στην προβολή και προώθηση της εικόνας μιας επιχείρησης, αναλαμβάνοντας την έντυπη και ηλεκτρονική προβολή της με το σχεδιασμό και κατασκευή ιστοσελίδων και έντυπου διαφημιστικού υλικού.
 • Το visitIKARIA.gr αναλαμβάνει τη διεξαγωγή εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Ικαρίας και την προβολή μέσω ΜΜΕ, εκθέσεων και διαδικτύου.
 • Προβάλλεται και προωθούνται υπηρεσίες οι οποίες σχετίζονται με μορφές εναλλακτικού τουρισμού στην Ικαρία, όπως για παράδειγμα τα μονοπάτια της, η Ικαριώτικη γαστρονομία κ.α.