Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Είστε εδώ

Μουσικό ταξίδι στην Ικαρία από τη ΕΡΤ

«Μουσικό ταξίδι στην Ικαρία»

Η εκπομπή «Το Αλάτι της Γης» και ο καθηγητής Εθνομουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Λάμπρος Λιάβας προτείνουν ένα γοητευτικό μουσικό ταξίδι στην Ικαρία.

Αφορμή η «Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών του Αιγαίου», που πραγματοποιήθηκε στο νησί στις 9-11 Σεπτεμβρίου,

όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 150 οργανοπαίκτες από 14 νησιά, με τσαμπούνες, σουραύλια, τουμπάκια, βιολιά και λαγούτα. 

Η εκπομπή παρουσιάστηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 στην ΕΡΤ1 13:00-15:00.

Απολαύστε την Τσαμπουνοσύναξη στην Ικαρία

στο webtv της ΕΡΤ 

Το πρώτο μέρος της εκπομπής είναι αφιερωμένο στο Αιγαίο που αντιστέκεται κι επιμένει μέσα από τα πνευστά αρχέγονα όργανα, τα οποία όχι μόνο δε χάνονται αλλά περνάνε πλέον δυναμικά από την παλιά γενιά στη νεότερη! Παίζουν μουσικοί από τη Νάξο, Κύθνο, Τζια, Άνδρο, Μύκονο, Σέριφο, Ικαρία και Λέρο.

Το δεύτερο μέρος επικεντρώνεται στην πλούσια μουσική παράδοση της Ικαρίας, με ιδιαίτερη έμφαση στα τοπικά πανηγύρια και τον δημοφιλή καριώτικο χορό με τις διαφορετικές παραλλαγές του.

Συμμετέχουν οι Ικαριώτες μουσικοί: Μάκης και Σταμάτης Κουτσορνίθης (βιολί), Λευτέρης Πούλης-Σκάτζακας (βιολί), Παναγιώτης Χούτρας (βιολί), Βασίλης Παντελάδης (κιθάρα), Γιάννης Λούκος (κιθάρα), Γιάννης Κατσάφαρος (λαγούτο), Σταύρος Νικολαΐδης (λύρα, τσαμπούνα), Σιδερής Λιάρης (τσαμπούνα) και Νικόλας Κουντούπης (τραγούδι).

See more of Ikaria's
Νέα