Χρυσό μετάλλιο σε σκακίστρια της Ικαρίας

Νέα επιτυχία, τούτη τη φορά στο καλλιτεχνικό σκάκι, από την παίκτρια του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας Μαρία Ουρόσεβιτς, η οποία αναδείχθηκε πρώτη γυναίκα στο 2ο Πανελλήνιο Κύπελλο Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων.

Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου 'Ίκαρος' 2014

Με την αναμενόμενη επικράτηση του 22χρονου Ούγγρου Προχάσκα ολοκληρώθηκε στον Άγιο Κήρυκο το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2014». Ο νεαρός γκραν μετρ πέτυχε 9 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, σημειώνοντας απόδοση 2905!

Διεθνής πρωτοτυπία με ''τυφλό'' και ''ζωντανό'' σκάκι στην Ικαρία!

Δύο μεγάλοι μετρ, ο 26χρονος Άγγλος Τζόουνς και ο 22χρονος Ούγγρος Προχάσκα, πρωταγωνίστησαν σε μια μοναδική εκδήλωση: συνδύασαν αριστοτεχνικά στην υπαίθρια σκακιέρα Αγίου Κηρύκου ζωντανό και τυφλό σκάκι,

Άφθαρτα σκακιστικά φτερά για τον Ούγγρο Προχάσκα.

Άφθαρτα σκακιστικά φτερά για τον Ούγγρο Προχάσκα. Ο 22χρονος Προχάσκα (Ουγγαρία, 2585) διατηρεί απόλυτο σκορ μετά τον 6ο γύρο στο Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2014».

Οι γκραν μετρ προηγούνται στην Ικαρία

Οι γκραν μετρ προηγούνται στην Ικαρία. Ο Ούγγρος Προχάσκα (2585) και ο Τσέχος Βέλιτσκα (2413) προηγούνται με 4 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες στο Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2014».
τάκης-παπαματθαίου-σκάκι-ικαρία

130 σκακιστές από 14 χώρες στον «Ίκαρο»

Ευχάριστο ξάφνιασμα από τους φίλους των σκακιστικών αγώνων της Ικαρίας: ενώ οι αναμενόμενες συμμετοχές ήταν περίπου 100, στον δεύτερο γύρο, μετά το ξεκαθάρισμα της λίστας, θα καθίσουν στη σκακιέρα 130 σκακιστές και σκακίστριες.