Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Είστε εδώ

Καρκινάγρι

Είναι ένα παραθαλάσσιο γραφικό ψαροχώρι που έχει έκταση από το βουνό ψηλά μέχρι τη θάλασσα. Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται με θαλάσσια συγκοινωνία με το καΐκι που εκτελεί δρομολόγιο Καρκινάγρι - Μαγγανίτης - Άγιος Κήρυκος, και οδικώς από την Βόρεια πλευρά του νησιού, μέσω Ευδήλου.

Στο δυτικότερο άκρο του χωριού βρίσκεται ο Κάβο Πάπας, με το γνωστό φάρο. Στο χωριό, τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες εξασκούν διάφορα σπορ, όπως ανεμόπτερο πλαγιάς (parapente), ιστιοπλοία κ.α. Στις 26 Ιουλίου γίνεται το παραδοσιακό πανηγύρι του χωριού στην πλατεία της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής, πολιούχο του χωριού. Το χωριό Καρκινάγρι και ομώνυμη παραλία του, βρίσκεται στο δυτικότερο άκρο του νησιού. Μακριά από όλα!

Μυστικό! Η παραλία βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι και έχει πρόσβαση από τον κεντρικό δρόμο. Έχει βότσαλα και άμμο γύρω από το μήκος του. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά βρίσκεται κοντά σε εστιατόρια και ταβέρνες. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ένα τουρνουά beach volley είναι οργανωμένη και η περιοχή είναι γνωστή για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού και ιδιαίτερα για ορειβασία, παραπέντε κ.α.

Πρόσβαση

Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο ή ταξί, από τον κεντρικό δρόμο από Να, ή με καΐκι από Μαγγανίτη.

Παραλίες