Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Είστε εδώ

Μαγγανίτης

Ένα από τα ωραιότερα παραθαλάσσια ψαροχώρια στο δυτικότερο άκρο του νησιού. Το χωριό αυτό μαγεύει αμέσως τον επισκέπτη όταν πλησιάσει, από τους επιβλητικούς γρανιτένιους βράχους, σε συνδυασμό με την πλούσια βλάστησή του.

Απ' τα μεγαλύτερα χωριά της Ικαρίας με πολύ πράσινο με πολλές ελιές, πεύκα και άλλα δέντρα. Αξιοσημείωτο είναι το τούνελ (το μοναδικό σε όλο το νησί-γνωστό και ως 'τρύπα της Τούλας'), που δημιουργήθηκε για να ενώσει τον Μαγγανίτη οδικώς με το υπόλοιπο νησί στις αρχές της δεκαετίας του '90 (γνωστό και ως η τρύπα της Τούλας). Επίσης, υπάρχουν διάσπαρτες ταβέρνες και καφε-μπαρ, καθώς και ένα ξενοδοχείο.

Έχει τρεις παραλίες, τη Φυρόδη, που είναι η πιο παλιά παραλία, το Γιαλό που βρίσκεται δίπλα από το γραφικό λιμανάκι και φυσικά τις μαγευτικές Σεϋχέλλες.

Η πρόσβαση στο χωριό γίνεται οδικώς από τον Άγιο Κήρυκο ή τον Εύδηλο, με καίκι που συνδέει Άγιο Κήρυκο-Μαγγανίτη-Καρκινάγρι.

Ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν την γραφικότητα, σε συνδυασμό με την άγρια ομορφιά της φύσης.

Μυστικό! Οι Σεϋχέλλες είναι, ίσως, η πιο εξωτική παραλία του νησιού και έχει κάνει το χωριό διάσημο, κάτι που οφείλεται στα καταγάλανα νερά της!

Μην ξεχάσετε να φάτε ή να πιείτε τον καφέ σας στα κοντινά εστιατόρια, μετά το κολύμπι.

Nότια του Μαγγανίτη και σε βάθος 18 μέτρων βρίσκεται ένα γερμανικό ελαφρύ βομβαρδιστικό σε άριστη κατάσταση, που κατερήφθει σε αερομαχία για την κατάληψη του φάρου του Πάπα (η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος).

Χωριά & Οικισμοί