Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Είστε εδώ

Η Μαρία Αναματερού στην Ικαρία

Η Ικαριακή Ραδιοφωνία 92,8 διοργανώνει στις 9 Αυγούστου στο Σταύλο Ικαρίας μια μοναδική συναυλία για τα δεδομένα του νησιού.

”Μια αστραπή η ζωή μας… μα προλαβαίνουμε” με αυτή την φράση του Νίκου Καζαντζάκη, ηΜαρία Αναματερού και η μουσική της ομάδα γυρίζουν φέτος όλη την Ελλάδα, με ήχους παραδοσιακούς, προορισμός αυτής της περιοδείας και η Ικαρία, μέρος αγαπημένο, όπου το επισκέπτονται για πρώτη φορά!

Η μουσική παράσταση της  Μαρίας Αναματερού, κέρδισε τις εντυπώσεις το χειμώνα που πέρασε, επάξια  ,αφού κατάφερε να συνδυάσει το δραματοποιημένο λόγο με τις μουσικές του κόσμου και της ίδιας .Καλωσορίζοντας το καλοκαίρι και ενόψει της καλοκαιρινής της περιοδείας και ενός καινούριου Cd που θα βγει το φθινόπωρο ,μας συναντά για καταθέσεις ψυχής. Ο τίτλος μας παραπέμπει  στο πεπερασμένο της ζωής ,που είναι όμως αρκετό για να προλάβουμε να τη νιώσουμε ,να τη χρωματίσουμε ,να την αλλάξουμε …Το φως της αστραπής ,σύντομο, εκτυφλωτικό,  …γίνεται ..ζείδωρο φως  ,απάντηση στο σκοτάδι των καιρών και με την Τέχνη ιχνηλάτη  μας οδηγεί στηνκάθαρση.

Η μουσική ως από μηχανής θεός, οι μουσικοί ως χορός και η ερμηνεύτρια στον πρωταγωνιστικό ρόλο εξελίσσουν τον Καζατζάκη σε έναν σύγχρονο «αρχαίο» συγγραφέα. Έτσι η παράσταση γίνεται μίμηση πράξεων και συναισθημάτων σε μια περιπλάνηση, δίχως σύνορα στις γειτονιές της ψυχής ..με τη μούσα να τιμά την Οικουμένη ,από την ανατολή ως τη δύση και από το  βορρά ως το νότο … και την ψυχαγωγια να αγκαλιάζει τη διασκέδαση.

« Μια αστραπή η ζωή μας μα προλαβαίνουμε» ,λοιπόν, «τραγωδώντας»-τραγουδώντας δηλαδή…!

Μαρία Αναματερού(φωνή)

και οι σολίστες :

Θεολόγος Μιχελλής: βιολί

Γιώργος Παππας: λαούτο και ούτι

Δημήτρης Βαρελόπουλος: κιθάρα

Θόδωρος Κουέλης: κόντρα μπάσο

Σκηνοθετική επιμέλεια-πρωτότυπα κείμενα :Mαρία Αναματερού.

maria_anamaterou_concert_ikaria

Διοργάνωση: Ικαριακή Ραδιοφωνία 92,8 fm-ikariaki.gr

Χορηγός Επικοινωνίας:visitikaria.gr

See more of Ikaria's
Εκδηλώσεις