Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Είστε εδώ

Γιαλισκάρι

Παραθαλάσσιο χωριό με έντονη αλιευτική δραστηριότητα των κατοίκων. Από τα πιο αξιόλογα σημεία του χωριού είναι το μικρό εξωκλήσσι της Αναλήψεως και το μικρό λιμανάκι που αράζουν τα ψαροκάϊκα. Μια εικόνα που δε θα φύγει σίγουρα από το μυαλό του επισκέπτη! Ενώ, τα ζευγάρια μπορούν να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης στο μικρό εκκλησάκι, πάνω στη μαγευτική χερσόνησο. Οι καρδιές τους θα μείνουν για πάντα εδώ!

Το Γιαλισκάρι, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της βόρειας πλευράς του νησιού. Ένα μέρος με πολλά και διάσπαρτα καταλύματα και πολλά εστιατόρια και ταβέρνες.

Η παραλίες που απλώνονται στην περιοχή, η Μεσακτή και το Λιβάδι, συναρπάζουν αμέσως τους επισκέπτες όλων των ηλικιών. Η χρυσή αμμουδιά που ξεδιπλώνεται στα πόδια σας, σίγουρα δε θα σας αφήσει να φύγετε! Εντυπωσιακό τοπίο και θάλασσα με φόντο το Ικάριο πέλαγος.

Η πρόσβαση στο χωριό γίνεται  από τον κεντρικό δρόμο Αγίου Κηρύκου- Ευδήλου-Αρμενιστή, ενώ το πανηγύρι του γίνεται στις 15 Αυγούστου, με πολύ κέφι και άφθονο καρυώτικο κρασί.

Χωριά & Οικισμοί