Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Είστε εδώ

Έκθεση ζωγραφικής στην Ικαριακή Ουτοπία

Αυτό το καλοκαίρι η Ικαριακή Ουτοπία, ο νέος εκθεσιακός χώρος σύγχρονης τέχνης στον Κάμπο, ανοίγει πανιά με τους οικείους πίνακες του καταξιωμένου Σέρβου ζωγράφου Ζόραν Μιχαίλοβιτς. Ένα ταξίδι από τις αιγαιοπελαγίτικες ακτές έως τα βάθη της ευρωπαικής ζωγραφικής παράδοσης του 20ου αιώνα. 

Η έκθεση με τίτλο "Ζωγραφική Συμφιλίωσης" ως στόχο έχει να ενωθεί με τις μυρωδιές και τους ήχους του ικαριακού τοπίου! 

Η Έκθεση λειτουργεί στον Κάμπο στα Cusco Studios. Είναι ανοιχτά καθημερινά 10:00-13:30 και 18:30-21:30 και η είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

 Ο Ζόραν Μιχαίλοβιτς είναι Σέρβος ζωγράφος γεννημένος στο 1955 στο Ζάνταρ στις δαλματικές ακτές. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στο Βράνιε της νότιας Σερβίας και από το 1961 η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο Βελιγράδι. Φοίτησε στην Σχολή Καλών Τεχνών της πόλης και αποφοίτησε από την τάξη του καθηγητή Μλάντεν Σιριμπίνοβιτς. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές υπό την επίβλεψη της Μιριάνα Μίχατς.

Παράλληλα με την ζωγραφική ασκεί την τέχνη του ψηφιδωτού και έχει να επιδείξει μια σειρά από σημαντικά έργα σε όλη την σερβική επικράτεια. Το 2015 φιλοτέχνησε το κεντρικό τμήμα του ψηφιδωτού που βρίσκεται στο βράχο του μεγάλου ναού του μοναστηριού του Αγίου Βασιλείου στο Όσρτογκ (Μαυροβούνιο).

Διδάσκει ως καθηγητής της τέχνης του ψηφιδωτού στην Ακαδημία Τεχνών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και από το 2014 είναι ο Πρύτανης της σχολής. 

 

 

 

See more of Ikaria's
Εκδηλώσεις