Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Είστε εδώ

Δράσεις ΕΟΤ για τουριστική προβολή της Ελλάδας

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και της υλοποιούμενης εθνικής περιφερειακής τουριστικής πολιτικής για την καθιέρωση της Ελλάδας ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο, ο ΕΟΤ συνεχίζει δυναμικά τον Οκτώβριο τα ταξίδια εξοικείωσης δημοσιογράφων και bloggers ξένων μέσων ενημέρωσης και τουριστικών πρακτόρων του εξωτερικού.

Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που η στήριξη και εντατική προώθηση και προβολή τους αποτελεί προτεραιότητα, καθώς και σε προορισμούς της Αττικής, με στόχο την ανάδειξη του τουρισμού πόλεως (city break).

Συγκεκριμένα :

  • Την Αθήνα και την Ικαρία επισκέπτονται (13-17/10/17) δύο Λετονοί δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα lifestyle περιοδικά της Λετονία L’OFFICIEL (https://officiel.lv) και Pastaiga (https://jauns.lv/kategorija/pastaiga), που εκδίδονται τόσο στην Λετονική όσο και στην Ρωσική γλώσσα. Σκοπός του ταξιδιού η συλλογή πληροφοριών για τη συγγραφή αφιερώματος 4-6 σελίδων για την προβολή των δύο περιοχών στο Λετονικό κοινό.
  • Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου Λέσβος, Σάμος, Χίος, Ικαρία και Λήμνος επισκέπτονται (26 Οκτωβρίου έως 12 Νοεμβρίου) δημοσιογράφος και φωτογράφος του περιοδικού «National Geographic Traveler» της Ρουμανίας για την δημοσίευση πολυσέλιδου περιηγητικού χαρακτήρα αφιερώματος τον Φεβρουάριο του 2018.

Επισκέψεις πραγματοποιούνται και σε άλλα μέρη, όπως την Κω και την Κάλυμνο, δέκα δημοσιογράφοι εικονολήπτες και bloggers από την Σερβία. 

Την Αθήνα και τις Σπέτσες επισκέπτονται ομάδα τουριστικών πρακτόρων από την Εσθονία. 

Την Αθήνα και τα Ιωάννινα επισκέπτονται ακόμα δύο δημοσιογράφοι του Εσθονικού Τουριστικού περιοδικού.

Τέλος, την  Αθήνα και τον Αργοσαρωνικό επισκέφθηκε (4 έως 14 Οκτωβρίου) δημοσιογράφος από τη Φινλανδία.Παράλληλα δεύτερη δημοσιογράφος από τη Φινλανδία επισκέφτηκε  (11 έως 14 Οκτωβρίου) την Αθήνα  με σκοπό την δημοσίευση άρθρου σε  Φιλανδικό περιοδικό τον Φεβρουάριο του 2018.

Πηγή στοιχείων: ekirikas.com

See more of Ikaria's
Νέα