Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Είστε εδώ

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου στην Τουριστική Έκθεση Ουτρέχτης

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε, με stand στο περίπτερο του ΕΟΤ, στην τουριστική έκθεση “VAKANTIEBEURS”, που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, το διάστημα 12-17 Ιανουαρίου 2016. Η συμμετοχή στην “VAKANTIEBEURS” κρίνεται ως πολύ σημαντική, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη αγορά είναι η πρώτη σε αφίξεις για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ενώ επιπλέον με δεδομένη την υφιστάμενη κατάσταση από τις πολυάριθμες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, η προβολή των νησιών σε αυτήν την παραδοσιακή αγορά είναι επιτακτική.

Δυναμικό “παρών” στην έκθεση έδωσαν τα πρακτορεία των νησιών του Βορείου Αιγαίου που δραστηριοποιούνται στην ολλανδική αγορά και συγκεκριμένα τα Panatella Holidays, Alonia Holidays, Communication and Travel από τη Λέσβο, Regina Travel ltd, Rhenia Tours, Samos Holidays από τη Σάμο και Ionia Touristiki από τη Χίο, τα οποία πραγματοποίησαν προγραμματισμένες και μη επιχειρηματικές συναντήσεις.

Η περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Ν. Κατρακάζο, την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού κα Α. Πολυτάκη και την υπάλληλο κα Ε. Κωστάλα, οι οποίοι είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με την προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών κα Ε. Σκαρβέλη, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα περαιτέρω προβολής των νησιών στην ολλανδική αγορά. Βασικό μέλημα της περιφέρειας είναι η εντατικοποίηση της προβολής της θετικής εικόνας των νησιών.

Στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος εκδηλώσεων του ΕΟΤ, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου συμμετείχαν στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης με χορηγίες δωρεάν διαμονής σε ξενοδοχεία της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, ευγενική χορηγία των Sunrise Resort Hotel, Golden Sun Hotel και Amanda Hotel, αντίστοιχα.

Επιπλέον, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Χίου ως προορισμού εναλλακτικού τουρισμού, όπου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο τοπικό προϊόν της μαστίχας, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν οι συνδέσεις των υπόλοιπων νησιών του Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της προώθησης της μορφής τουρισμού που συνδυάζει την επίσκεψη περισσότερων από έναν προορισμό (island hopping).

Αναδημοσίευση από: TravelDailyNews

See more of Ikaria's
Νέα