Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Είστε εδώ

Ο σέρφερ Βασίλης Μίσσας

Ο Βασίλης Μίσσας είναι ένας κουλ τύπος.

Τα τελευταία 20 χρόνια ζει, κυνηγώντας το κύμα, μιας και το surf είναι για εκείνον τα πάντα.

Στο επεισόδιο αυτό, μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, τον πατέρα του Κώστα Μίσσα, ο οποίος τον σιγοντάρει στους στόχους και τα ΄όνειρα του αλλά και για το σπορ που λατρεύει.

Πώς είναι να βρίσκεσαι αντιμέτωπος με καρχαρία, να σε ρίχνει ένα κύμα 3 μέτρων και πως αντιμετωπίζεις τον πνιγμό ενός ανθρώπου; Τι είναι τελικά το surf, άθλημα ή κουλτούρα;

Ένας άνθρωπος που γύρισε πλάτη στη ζωή της πόλης και της ρουτίνας κυνηγώντας την ευτυχία, μιλάει στη Λέτα Γκαρέτσου για το surf και τα πάντα γύρω από αυτό.

Για τον πατέρα του Κώστα Μίσσα:

Με είχε βάλει στο μπάσκετ από πολύ μικρό. Αλλά με είχε αφήσει να κάνω το δικό μου κομμάτι. , και ο πατέρας μου το ίδιο πράγμα έκανε, απλά με άλλο άθλημα. Ήταν στο μπάσκετ και όλο έλειπε, προετοιμασίες, σε αγώνες, πηγαίναν σε άλλες πόλεις. Οπότε για αυτόν αυτό που κάνω είναι κάτι πολύ γνώριμο γιατί έκανε και αυτός το ίδιο. Απλά σε διαφορετικό άθλημα.

Για την σχολή surf που διατηρεί στην Ικαρία:

Αφού έχουμε στηθεί εκεί πέρα με τη δουλειά κι όλα αυτά, όλη μέρα περνάω στην παραλία, από αρκετά νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. μπορώ να πω ότι μου αρέσει και μου ταιριάζει πολύ να κάνω αυτό που κάνω, οπότε είμαι ευτυχισμένος.

Για την φορά που φοβήθηκε μέσα στο νερό:

Και τελευταία στιγμή δεν προλαβαίνω, ενώ έχω σηκωθεί και πατάω για να φύγω, να κάνω το drop που λένε. Εκείνη τη στιγμή έφυγα με το κύμα, εεε το λέμε over the false στο σερφ και καθώς ήμουνα στον αέρα και έβλεπα πάω να προσγειωθώ με τα πόδια στην επιφάνεια του νερού στο flat, εεε από πίσω μου το κύμα ήταν γύρω στα δύο με τρία μέτρα, ήταν αρκετά μεγάλο, οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις βουτάς με τα πόδια για να πας πάτο για να μη σε πάρει τοοοοο κύμα, να σε πάρει το πλυντήριο, γιατί δεν το θες αμα είναι ειδικά αρκετά μεγάλο. Οπότε τι συνέβει εκείνη τη στιγμή; ήταν πάρα πολύ ρηχά, ήτανε low tide η παλλίροια και εκείνη τη στιγμή απλά έτσι όπως μπήκα μέσ το νερό, έσκασα κατευθείαν με όλη αυτή τη φόρα που είχα πάρει, με τα πόδια και ύστερα με το έκατσα πάνω σε έναν βράχο γιατί ήτανε ριφ και εκείνη τη στιγμή απλά με το που έσκασα κάτω απλά βγήκε ο ώμος μου, μετά με πήρε και το πλυντήριο, οπότε ήτανε ζόρικη η φάση...

Για τις φορές που είδε καρχαρία:

Ήταν μικρό καρχαριάκι , όχι πολύ μεγάλο, οπότε ήμασταν χαλαροί. Αλλά πριν 2 μήνες όταν είχαμε εδώ λοκνταουν έτυχε να είμαι στην Αυστραλία και έκατσα σύνολο 1, 5 μήνα και είδα 2 φορές μέσα στο νερό καρχαρία. Ο ένας ήταν αρκετά μικρός, οπότε πάλι ήταν χαλαρά αλλά την δεύτερη φορά που είδαμε ήταν γύρω στα 3-4 μέτρα, οπότε εκεί αισθάνθηκα λίγο.

Η συνέντευξη στο pod.gr εδώ:

See more of Ikaria's
Νέα