Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Είστε εδώ

Ικαριώτικο Πάσχα 2016

Η Ικαρία αποτελεί ένα μοναδικό ανερχόμενο τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο. Οι Ικαριώτες είναι άνθρωποι ζεστοί, φιλόξενοι και ευσεβείς στις παραδόσεις της Λαμπρής, γι'αυτό και κάθε χρόνο σας καλούν τις ημέρες του Πάσχα, να βιώσετε ευλαβικά τα έθιμά τους ως αναπόσπαστο κομμάτι ενός πλούσιου πολιτισμού στο πέρασμα των αιώνων, σε ένα ιδιαίτερα μαγευτικό νησί. Η Ικαρία αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό θρησκευτικού τουρισμού στο Αιγαίο, με μεγάλο αριθμό εκκλησιών, μονών που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος.

Οι ετοιμασίες αρχίζουν σε όλο το νησί από τη Μεγάλη Πέμπτη, οπότε και οι νοικοκυρές βάφουν τα κόκκινα αυγά και ζυμώνουν τις λαμπροκουλούρες και ολοκληρώνονται το Μεγάλο Σάββατο, οπότε και πραγματοποιείται η σφαγή ενός μικρού κατσικιού ('ριφάκι'), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τα φαγητά της Ανάστασης και του Πάσχα, ενώ ψήνονται και τα πασχαλινά τσουρέκια, για την επόμενη μέρα.

Ανάμεσα στα πασχαλινά έθιμα της Ικαρίας που δεν πρέπει να χάσετε είναι ο 'Σωρός' και ο 'Αφανός'. Τα 'Αντίλαμπρα', που συναντώται σε πολλά χωριά του νησιού, ανήμερα το Πάσχα, οπότε και ετοιμάζουν και καίνε ένα ομοίωμα του Ιούδα. Τα 'μνημόσυνα' είναι ένα έθιμο που εξακολουθεί να τελείται ακόμα και σήμερα ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα και αναφέρεται σε προσφορές κρέατος και κρασιού που κάνει μια οικογένεια για τους νεκρούς της.

Θρησκευτική κατάνυξη, ανοιξιάτικη φύση, ιδιαίτερα πασχαλινά έθιμα και γευστικότατη κουζίνα είναι μερικά από αυτά που συνθέτουν μια εικόνα παραδοσιακή, νησιώτικη, γραφική, ανεπανάληπτη για τον επισκέπτη που θα προτιμήσει να περάσει τις πασχαλινές διακοπές του στην Ικαρία.

Για τη φετινή πασχαλινή περίοδο 2016, σας προτείνουμε πολλές τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες θα σας προσφέρουν απλόχερα ζεστασιά, φιλοξενία και φιλική εξυπηρέτηση, με οικονομικές τιμές.

  • Για όσους επιλέξουν να μείνουν στο καταπράσινο χωριό Μαγγανίτη με τους ανυπέρβλητους γρανιτένιους όγκους και τα κρυστάλλινα νερά από την εξωτική παραλία Σεϋχέλλες, πρoτείνουμε τα Αλέξανδρος Στούντιος.
  • Για τη περιοχή του Αρμενιστή, προτείνουμε τα δωμάτια Kirki με μοντέρνα επίπλωση και εξαιρετική θέα προς την πανέμορφη παραλία Μεσακτή.
  • Στον Αρμενιστή λειτουργεί επίσης και το ξενοδοχείο Cavos Bay, χτισμένο σε 6 επίπεδα, με δωμάτια και studios, διακοσμημένα με έμφαση ως την τελευταία λεπτομέρεια.
  • Στον κεντρικό δρόμο του Αρμενιστή, θα κάνετε μια στάση για φαγητό, στο σύγχρονο και μοντέρνο εστιατόριο Mary Maryμε θεσπέσια πιάτα μεσογειακής κουζίνας. 
  • Στο Γιαλισκάρι, σε μια καταπράσινη τοποθεσία, με θέα προς τη θάλασσα, βρίσκονται τα ευρύχωρα στούντιος Μαρίνος με πολλές προσφορές.
  • Στο χωριό Να, θα συναντήσετε τις κατοικίες Μελάνθη, εκεί ακριβώς που ξεκινάει το πλακόστρωτο δρομάκι προς την παραλία, ιδανικέςκαι για οικογένειες.
  • Μια επίσκεψη στην Ουτοπία της Ικαρίας! Τα στούντιος Cusco στον Κάμπο, σε μικρή απόσταση από την παραλία, είναι μια εξαιρετική επιλογή για ζευγάρια και οικογένειες.
  • Στις ορεινές Ράχες, λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία του Χριστού, βρίσκονται οι κατοικίες Εστία. Μια υπέροχη πρόταση για όσους θέλουν να γνωρίσουν την αυθεντική Ικαρία.
  • Στο καταπράσινο χωριό Χρυσόστομο, θα συναντήσετε τα στούντιο Froso, όπου θα σας μαγέψει από την πρώτη στιγμή ο πολύχρωμος και μυρωδικός κήπος τους και το ζεστό καλωσόρισμα των ιδιοκτητών.
  • Στο Φάρο, ένα ήσυχο παραλιακό χωριουδάκι στη Νότια πλευρά του νησιού, προτιμήστε να μείνετε στα δωμάτια Evon's. Σίγουρα θα σας ανταμείψουν!
  • Στη λουτρόπολη των Θερμών, μια ανάσα από τις περίφημες ιαματικές πηγές, το οικογενειακό κατάλυμα Απέραντο Γαλάζιο σας περιμένει την πασχαλινή περίοδο με πολύ οικονομικές τιμές διαμονής.
  • Πάνω στο βράχο των Θερμών, με μοναδική θέα προς τους Φούρνους και πανοραμική προς το χωριό, βρίσκεται ο παραδοσιακός ξενώνας Αγριόλυκος, όπου διοργανώνονται διάφορες δραστηριότητες.
  • Από τα παλαιότερα ξενοδοχεία του Αγίου Κηρύκου με μακρά ιστορία στη φιλοξενία και την εξυπηρέτηση. Το ξενοδοχείο Isabella άνοιξε τις πύλες του, πλήρως ανακαινισμένο και σας περιμένει να το επισκεφθείτε. 
  • Διατηρώντας αναλλοίωτα στον χρόνο τα μυστικά της μαγειρικής τέχνης, αλλά και τη ζεστή εξυπηρέτηση, η ταβέρνα το Τζάκι στο Γλαρέδο καταφέρνει να δημιουργεί πάντα μοναδικές απολαύσεις και να προσφέρει και αυτό το Πάσχα, μεγάλη ποικιλία από γεύσεις από την ελληνική κουζίνα, καθώς και παραδοσιακά πιάτα της Ικαρίας.
  • Μην παραλείψετε, κατά την επίσκεψή σας στο νησί, να περιηγηθείτε και να ξεναγηθείτε στον αμπελώνα και στο οινοποιείο Αφιανές, στον Προφήτη Ηλία Ραχών.
  • Για την περιήγησή σας στο νησί, κατά την πασχαλινή περίοδο, προτείνεται η ενοικίαση αυτοκινήτου από το Pantelis Rent a car, με οικονομικές τιμές. 

Μέσα από τις σελίδες του visitikaria.gr μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται την περίοδο των εορτών και αξιοθέατα στο μυθικό νησί της Ικαρίας.

visitikaria.gr

ΕτικέτεςΠάσχα
See more of Ikaria's
Νέα