Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Είστε εδώ

Οινοποιείο Αφιανέ

Σε Προφήτης Ηλίας

Το οινοποιείο "Εκλεκτοί Οίνοι Αφιανέ" δημιουργήθηκε το 1997 στις Ράχες Ικαρίας. Ξεκινήσαμε αυτό το έργο με αγάπη και μεράκι και με βασική επιδίωξη να αποκτήσει το κρασί της Ικαρίας τη θέση που του ανήκει στον αμπελοοινικό χάρτη της Ελλάδας.

Το Σεπτέμβριο του 2007 εγκαινιάσθηκε το σύγχρονο οινοποιείο μας, στον Προφήτη Ηλία Ραχών. Είναι κτισμένο μέσα σε αμπελώνα σε υψόμετρο 610μ. Το “κυκλώπειο πέταλο”το παραδοσιακό πυθοστάσι στο χώρο αυτό, προοικονομούν την όλη διαδικασία της οινοπαραγωγής. Στον υπόσκαφο χώρο του οινοποιείου βρίσκεται το σύστημα οινοποίησης και εμφιάλωσης, και χώροι ωρίμανσης και αποθήκευσης. Στον επάνω όροφο τα γραφεία, η αίθουσα παρουσιάσεων και το εκθετήριο με συλλογή από παραδοσιακά χρηστικά αντικείμενα. Ένα αρχαιοπρεπές μικρό θέατρο και ένα παραδοσιακό κτίσμα διαμορφωμένο σε κάβα, είναι το επιστέγασμα της όλης εικόνας του οινοποιείου μας.

Σε όλους τους χώρους οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα κρασιά μας και την ευτυχία να τα απολαύσουν με θέα το Αιγαίο πέλαγος. 

Ποικιλίες

Φωκιανό

Η Ικαριακή γη έδωσε σ' αυτή την ερυθρά ποικιλία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Από το Φωκιανό παράγεται κρασί με ιδιαίτερο άρωμα, μακρά επίγευση και ρουμπινί λαμπερό χρώμα. 

Από την ποικιλία Φωκιανό δημιουργούμε τα εξής κρασιά:
1. Ερυθρός ξηρός παλαιωμένος για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια Icarus 14,5%
2. Ερυθρωπός (ροζέ) ξηρός Icarus 13%
3. Φυσικώς Γλυκύς Τάμα 18% 
4. Ερυθρός ξηρός Icarus 13%

Μπεγλέρι

Η ποικιλία Μπεγλέρι προέρχεται από την Συριακή ποικιλία Μπεγλέρ. Έχει συνδέσει την ύπαρξη της με το νησί της Ικαρίας, αφού τον τελευταίο αιώνα καλλιεργείται μόνο εκεί. Είναι ποικιλία με έντονο αρωματικό και πολύπλοκο χαρακτήρα ( αρώματα εσπεριδοειδών, με χαρακτηριστικό το κίουι, αλλά και τροπικά φρούτα) και χαρακτηριστική οξύτητα, συνοδεύει θαυμάσια τα ελαφριά γεύματα, θαλασσινά, κίτρινα τυριά και φρούτα. Πίνετε δροσερό.

Τα λευκά κρασιά από την ποικιλία Μπεγλέρι είναι:
1. Μπεγλέρι ξηρός 12,0%

Λαογραφικός Χώρος

Σε ένα χώρο του οινοποιείου δημιουργήσαμε ένα χώρο έκθεσης, με συλλογή χρηστικών αντικειμένων παλαιότερων εποχών που χάνονται
σιγά-σιγά. Μπορείτε να δείτε το κεραστάρι, ένα νυφικό του 19ου αιώνα, το μελοκούμπι, το πιθάρι, το σιφούνι το αυλί κ.α.

Θέατρο

Ενα μικρό αρχαιοπρεπές θέατρο “Διόνυσος” μέσα στο αμπέλι μας δίνει την δυνατότητα να φιλοξενήσουμε διάφορες πολιτιστικές 
δραστηριότητες, όπως θεατρικά δρώμενα, μουσικές εκδηλώσεις κ.α.

Ξεναγήσεις

  • Σας ξεναγούμε στο λαογραφικό χώρο, όπου γίνεται και η γευσιγνωσία.
  • Σας ξεναγούμε στο αμπέλι του οινοποιείου, όπου μπορείτε να δείτε τον παραδοσιακό τρόπο οινοποίησης
    καθημερινά 12:00 - 23:00, δεν χρειάζεται κράτηση.

Εισητήρια ξεκινάνε από 7ε/άτομο για την κλασσική γευσιγνωσία + ξενάγηση στον χώρο μας.

Ζητήστε το premium πακέτο μας για να δοκιμάσετε μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κτήματος παρεά με τον οινοπαραγωγό, ο οποίος θα περάσει μαζί σας 1:30 ώρα σε μια λεπτομερή και εφ'όλης της ύλης γευσιγνωσία - απαιτείτε κράτηση 22750 40008.

Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε το δικό σας κρασί από το οινοποιείο.

Δείτε από κοντά κάποια εκδήλωση (παράσταση, συναυλία) στο γραφικό θεατράκι του οινοποιείου.

Από τις 19:30 - 23:00, ελάτε με την παρέας σας στο WINE BAR του οινοποιείου ανάμεσα στα αμπέλια, εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε σε ποτήρι ή φιάλη τα κρασιά μας συνοδευμένα με κρύα πιάτα και θέα το υπέροχο ηλιοβασίλεμα του Αιγαίου.

Διακρίσεις

Τα κρασιά του οινοποιείου Αφιανές έχουν λάβει ελληνικές και διαθνείς διακρίσεις, ενώ πλήθος ημερήσιων και κυριακάτικων ελληνικών και ξένων εφημερίδων/περοδικών έχουν κάνει αναφορές σε αυτά.

tripadvisor_reviews      facebook_page