Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Είστε εδώ

Διακοπές και εθελοντική εργασία 2018

Αγαπητοί φίλοι,

Σας ενημερώσαμε ήδη ότι από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθούν πάλι "εθελοντικές διακοπές" στην Ικαρία.

Αυτή τη φορά συνεργαζόμαστε με το σωματείο "Ορειβάτες Πεζοπόροι Ικαρίας" και το έργο ονομάζεται "Διικαριακή Διαδρομή". Αυτό σημαίνει ότι βοηθάμε να καθαριστεί και να σηματοδοτηθεί το μονοπάτι ανάμεσα στο Δρακάνο και το Περδίκι στη νότια πλευρά του νησιού.

Γι' αυτή την εθελοντική περίοδο, έχουμε κάνει ρυθμίσεις για διαμονή στην Ικαρία: στον Άγιο Κήρυκο, τη Θέρμα και τον Φάρο. Εκτός από αυτό, η ενοικίαση αυτοκινήτου προσφέρεται σε ειδική τιμή και το ίδιο ισχύει και για την ενοικίαση σκούτερ. Τα κείμενα που ακολουθούν σας παρέχουν λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή και τις δυνατότητες του ταξιδιού.

Εκτός από αυτό, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα σχετικά με το πρόγραμμα και τον εξοπλισμό που πρέπει να φέρετε.

1. Πρόγραμμα

Σε γενικές γραμμές θα κάνουμε πεζοπορία και εργασία καθημερινά από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή. Ανάλογα με την κατάστασή μας και την πρόοδο που θα έχουμε, θα δουλεύουμε περίπου 4 ώρες την ημέρα. "Εργασία" σημαίνει: σήμανση της διαδρομής και καθαρισμός της, όπου χρειάζεται. Είναι ένα "ελαφρύ" έργο και δεν χρειάζεστε ειδική "φυσική κατάσταση" για να συμμετάσχετε.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συμμετάσχουν σ' αυτή τη δραστηριότητα και εθελοντές από την Ικαρία.

Οι οδηγοί μας θα είναι η Ξένια και ο Άγγελος από το σωματείο "Ορειβάτες Πεζοπόροι Ικαρίας". Θα τους βρείτε στο Facebook.

Θα μας παρουσιάσουν τα μονοπάτια και την ιστορία τους.

Θα ξεκινήσουμε τη Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018. Θα συναντηθούμε στις 10 π.μ. στα "Evon’s rooms" στον Φάρο. Εδώ θα έχουμε μια παρουσίαση του προγράμματος της εβδομάδας. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε το έργο.

Τα σημεία συνάντησης και οι ώρες έναρξης για τις επόμενες ημέρες θα συζητηθούν επί τόπου.

Εκτός από τις εργασίες στο μονοπάτι, ετοιμάσαμε τις ακόλουθες προσφορές για εσάς:

- Δείπνο στο εστιατόριο "Περγιαλίδι" στο Μικρό Λιβάδι. Ο ιδιοκτήτης είναι ο Νικόλας Κουντούπης, ο διάσημος μάγειράς μας, ο οποίος ήταν μαζί μας στις "Ικαριώτικες Ημέρες" 2016 και 2018.

- Εισαγωγή στον κόσμο των "μονοπατιών πεζοπορίας" στην Ικαρία

- Εισαγωγή στον φυτικό κόσμο της Ικαρίας. Επίσκεψη κυψελών/ μελισσών και παρασκευή μελιού.

- Επίσκεψη στο οινοποιείο Αφιάνες. Εχετε δοκιμάσει το κρασί τους στις "Ικαριώτικες Ημέρες" στις Βρυξέλλες το 2016 και το 2018.

- Γιόγκα και διαλογισμό που προσφέρει η Simone "Mindfulness Ikaria" https://mindfulness-on-ikaria.jimdo.com/

- ... και φυσικά θα έχετε αρκετό χρόνο για να απολαύσετε την ομορφιά της Ικαρίας και των θερμών πηγών της στη Θέρμα και αλλού.

Αυτές οι προσφορές είναι προαιρετικές. Αποφασίζουμε επί τόπου, πώς θα κανονίσουμε το πρόγραμμα, με τον ... Ικαριώτικο τρόπο......

Παρακαλώ, σημειώστε ότι οι πρόσθετες δραστηριότητες δεν καλύπτονται από το "πρόγραμμα εθελοντισμού" και ενδέχεται να χρεωθούν (δεν έχουμε ακόμα το πλήρες σχέδιο.)

2. Πώς να πακετάρετε για τις "εθελοντικές διακοπές"

Δεδομένου ότι θα προσφέρουμε μόνο "ελαφριά" εργασία στα βουνά, συνιστούμε τον ακόλουθο εξοπλισμό:

- Μακρύ παντελόνι - άνετο για πεζοπορία.

- Άνετες μπότες πεζοπορίας με χοντρή σόλα είναι απαραίτητες.

- Ελαφρύ T-shirt με μακριά μανίκια (για προστασία από τον ήλιο)

- Καπέλο ηλίου

- Αντηλιακή κρέμα

- Μικρή τσάντα πλάτης

3. Για τις ταξιδιωτικές σας ρυθμίσεις:

Παρακαλώ σημειώστε: ένα Πανηγύρι θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, 14 Μαΐου, στην περιοχή του Χριστού Ράχες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail ή facebook.

Μη διστάζετε να μας πλησιάσετε. Υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις. Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε στην ομάδα μας. Μη διστάσετε να μοιραστείτε το μήνυμα με τους φίλους και γνωστούς σας μέσω Facebook ή E-mail.

Χαίρομαι που θα σας δω σύντομα,

Birgit, Γενική Γραμματέας, των "Φίλων της Ικαρία"

See more of Ikaria's
Νέα