Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Στα μονοπάτια της Ικαρίας, οι φυσιολάτρες θα ανακαλύψουν μια άλλη διάσταση του νησιού. Δεν είναι μόνο η "θέα από ψηλά" που θα σας συνεπάρει, καθώς θα διασχίζετε την κορυφογραμμή, πηγαίνοντας από το ένα άκρο του νησιού στο άλλο. Δεν είναι μόνο η άγρια ομορφιά και το πετρώδες του νησιού, που θα συναντήσετε στα πολλά μονοπάτια που έχει. Είναι η μαγεία της φύσης, ένα θαύμα, στο νησί του ανέμου.

Πολλά από αυτά τα μονοπάτια, δεν είναι σηματοδοτούμενα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα κατά την πεζοπορία σας, είτε να τα διασχίζετε παρέα με κάποιον που γνωρίζει το κάθε μονοπάτι, είτε ακόμα καλύτερα και με τον Ορειβατικό Πεζοπορικό Σύλλογο της Ικαρίας, που διοργανώνει συχνά εκδρομές, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσετε κάποιο σοβαρό πρόβλημα και να μην κινδυνέψετε κατά την πεζοπορία σας.

Προετοιμαστείτε λοιπόν κατάλληλα και οργανωθείτε με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως την κατάλληλη ενδυμασία, λόγω του αρκετά δύσκολου, εδάφους αλλά και των καιρικών συνθηκών αλλά και των αλλαγών του καιρού που επικρατεί πολλές φορές από περιοχή σε περιοχή, επίσης με νερό και τρόφιμα, που είναι απαραίτητα για μια τέτοια εκδρομή - ταξίδι, μην ξεχάσετε φυσικά να φέρετε μια φωτογραφική μηχανή αλλά και την καλή σας διάθεση, καθώς όλα αυτά τα τοπία που θα συναντήσετε, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην μνήμη σας.

Μην ξεχνάτε να κλείνετε τις μικρές σιδερένιες/ξύλινες πόρτες ('ποριές') που συναντάτε, κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας!

 

Δραστηριότητες & Αθλητισμός