Τέσσερα ορεινά χωριά λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Άγιο Κήρυκο, καταπράσινα και κυρίως αγροτικά, με κύριο χαρακτηριστικό τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά ενός Ικαριώτικου χωριού και με μια άγρια ομορφιά που σε συνεπαίρνει. Η πρόσβαση στα χωριά γίνεται από τον κεντρικό ασφάλτινο δρόμο του Αγίου Κηρύκου. Αποτελούν, ουσιαστικά, προέκταση του οικιστικού ιστού της πρωτεύουσας του νησιού.
Στο χωριό Γλαρέδο, μπορεί να δει κανείς το νεολιθικό οικισμό που έχει βρεθεί στην περιοχή 'Παλιοπερίβολο' και τους τεράστιους γρανιτένιους όγκους της Αβάτου που εκτείνονται μέχρι τον προφήτη Ηλία. Κάτω από το λόφο του Προφήτη Ηλία βρίσκεται και το Σπήλαιο του πρωτάρη. Στο νεολιθικό οικισμό συναντώνται μεγαλιθικές κατασκευές, ενώ σώζονται και ερείπια οικιών, καθώς και πλήθος οστράκων, κεραμικών αγγείων και θραύσματα οψιανού.
Το χωριό Χριστός Αγίου Κηρύκου, πήρε το όνομά του από την εκκλησία του, αφιερωμένη στο Χριστό. Το χωριό είναι καταπράσινο με τρεχούμενα νερά. Εκεί βρίσκεται και η πλατεία του χωριού, όπου γίνεται πανηγύρι στις 6 Αυγούστου.
Το χωριό Άγιος Παντελεήμονας, πήρε το όνομά του από τον πολιούχο του χωριού Άγιο Παντελεήμονα, όπου οι ντόπιοι έχουν φιάξει και μια μεγάλη αίθουσα συνεστιάσεων για γάμους και πανηγύρια.
Στο χωριό Παναγιά, αξίζει να επισκεφτεί κανείς την ομώνυμη εκκλησία, που γιορτάζει κάθε 15 Αυγούστου.